Traditionele hersteltechnieken

Bij grotere schades worden carrosseriedelen niet uitgedeukt, maar vervangen. Met traditionele technieken worden dan beschadigde elementen losgeslepen waarna het montagevlak wordt gevlakt en voorbewerkt. Via puntlastechnieken worden de nieuwe componenten vastgelast. Deze techniek was jarenlang veelgebruikt, maar inmiddels weten we dat er ook nadelen zijn aan deze herstelmethode.

Zo is de sterkte van de herstelde structuur geheel afhankelijk van de kwaliteit van de lassen. Gedurende het lassen staat het voertuig bloot aan hoge voltages, die het werk risicovol maken. Door deze hoge voltages kan schade toegebracht worden aan diverse gevoelige computers die in moderne auto’s verantwoordelijk zijn voor de bediening van diverse systemen voor o.a. de veiligheidsvoorzieningen en de navigatie. Bovendien zorgt lassen voor een brandgevaarlijke situatie.

Peter kiest (juist vanwege zijn jarenlange ervaring met deze traditionele herstelmethoden) steeds vaker voor modernere manieren van schadeherstel via verlijmen en vernagelen.